NL
En
branding

een merk dat jouw verhaal verteld

aanpak

van idee naar merkidentiteit

In de fascinerende reis van een concept naar een volwaardige merkidentiteit liggen talloze creatieve mogelijkheden. Het begint met een vonk van inspiratie, een idee dat smeult en zich ontvouwt tot een krachtige visie. Dit idee, ooit slechts een gedachte, wordt gevoed door passie, onderzoek en strategie. Het groeit uit tot een identiteit die niet alleen visueel wordt uitgedrukt, maar ook de ziel van je merk omvat. De kleuren, het logo, de typografie en de boodschap vormen samen een harmonieus geheel dat jouw merk uniek maakt. Het is de belichaming van wie je bent, waar je voor staat en hoe je jezelf presenteert aan de wereld.

Bouw een Stevige Fundering

Een sterk merk begint met een solide basis. Begin met het definiëren van je merkvisie. Wat zijn je doelen, waarden en verwachtingen? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Dit vormt de kern van je merkidentiteit

01 Onderzoek en Strategie

Onderzoek en Positionering

Duik diep in je doelgroep, markt en concurrentie. Begrijp hun behoeften en verlangens. Ontdek waar jouw merk zich kan onderscheiden. Bepaal je unieke plek in de markt en identificeer karaktereigenschappen die bij jouw merk passen. Hoe kun je een emotionele connectie opbouwen met je doelgroep?

02 wireframes

Visuele Identiteit Ontwerpen

Creëer alle visuele elementen die jouw merk definiëren:
Logo: Ontwerp een herkenbaar logo dat jouw merk vertegenwoordigt.
Kleurenpalet: Kies kleuren die passen bij je merkpersoonlijkheid.
Typografie: Selecteer consistente lettertypen voor je merk.
Grafische Stijl: Definieer een samenhangende stijl voor afbeeldingen en grafisch materiaal. Een sterke visuele identiteit helpt je merk op te vallen, vertrouwen op te bouwen en een blijvende indruk achter te laten bij je doelgroep.

03 lofi prototypes

Merkimplementatie

Zorg ervoor dat je merkidentiteit consistent wordt toegepast:
Website: Gebruik je logo, kleuren en typografie op je website.
Social Media: Pas dezelfde visuele elementen toe op al je sociale kanalen.
Marketingmateriaal: Brochures, visitekaartjes, banners, enz.

04 hifi prototypes

ONDERZOEK EN STRATEGIE

Eerst onderzoeken, dan pas doen! Zo benaderen wij ons Branding proces. Zonder eerst te weten welke waardes belangrijk zijn en hoe deze terug moeten komen in het merk, zal je nooit een sterk logo of huisstijl creëren. Daarom beginnen wij altijd met de strategie.

HET BRANDBOOK

Een handleiding, zodat jij altijd in brand blijft. Dat is eigenlijk wat een brandbook is en wat het betekent voor ons. Het brandbook is een leidraad waar jij al jouw grafische merkuitingen op baseert. In het brandbook staat welke kleuren en lettertypes worden gebruikt en wanneer deze gebruikt moeten worden. Ook staat hier welke afbeeldingen gebruikt kunnen en hoe het logo terug moet komen op verschillende plekken.

LOGO DESIGN

Wat zou een merk zijn zonder een goed logo. Het maken van een logo kan heel snel gedaan zijn. Het maken van een goed logo kost heel veel denktijd en energie. Op basis van de eerder gemaakte strategie wordt een logo gemaakt wat hier volledig bij aansluit. Ook maken we verschillende versies van het logo zodat hij overal gebruikt kan worden.

websites en klantcases